Online szerepjáték az Ubuntu Linux rendszeren

Az Internet terjedésével igen párhuzamosan terjedő számítógépes játékforma, az MMORPG, azaz az Interneten játszható szerepjáték körében igen sok jó létezik. Közülük emelném ki azt a teljesen ingyenesen letölthető és játszható játékot, amelyet az alábbi leírásomban bemutatok.

>1) Letöltés és telepítés

Töltsük le a hivatalos weboldalról a rendszerünk számára megfelelő csomagot:

RegnumOnline

A letöltött állományra kattintsunk jobb egérgombbal és válasszuk a Tulajdonságok menüpontot és a Jogosultságok fülön jelöljük be a következőt: Fájl végrehajtásának engedélyezése programként.

Zárjuk be az ablakot és kattintsunk az állományra duplán bal egérgombbal és kövessük a telepítő utasításait.

2) Használat

Sikeres telepítést követően elindíthatjuk a telepítés végén felajánlott lehetőségnél vagy pedig - amennyiben kértük az indítóikon létrehozását - a munkaasztalon található Regnum Online feliratú ikonnal is elindíthatjuk valamint az Alkalmazások -> Regnum Online -> Regnum Online menüpontról.

A játék használatához létre kell hoznunk egy saját felhasználót, amelyet az itt található űrlap kitöltésével egyszerűen elvégezhetünk.

Belépéskor választhatunk 3 különálló "világ" közül, amelyben szerepelni szeretnénk, valamint a saját hősünk tulajdonságait teljesen személyre szabhatjuk (külső-belső tulajdonságok).

Kalandjaink során számos élőlénnyel fogunk találkozni, melyek között gépi és hozzánk hasonlóan ember irányította szereplők egyaránt előfordulnak.

A kommunikáció ezért kulcsfontosságú, hogy megismerjük a körülöttünk zajló eseményeket, vagy csak egyszerűen vásárolni szeretnénk újabb, erősebb fegyvereket és egyéb felszereléseket, de éppen nincs pénzünk még, és ezért a pénzszerzési lehetőségek felől érdeklődünk.

Legjobb, ha egy élő ember irányította szereplőhöz fordulunk segítségért, aki akár meg is mutathatja az utat céljaink elérése felé, vagy akár csatlakozhatunk is hozzá, hogy együttes erővel győzzünk le egy nagyobb ellenséget.

Az élő szereplők egymással való kommunikációját a játékba épített Chat segíti, amelyet az ENTER billentyűvel vehetünk igénybe, a begépelt üzeneteink pedig a fejünk felett valamint a Chat ablakában is megjelennek mások számára jól láthatóan.

A játékban a saját hősünk fejlesztése a cél az egyre nehezedő küldetések elvégzése mellett.

A játékból való kijelentkezéskor az aktuális helyzetünk automatikusan mentésre kerül, így ha ismét játszanánk, ott tudjuk folytatni, ahol abbahagytuk - természetesen, mivel valósidejű játékról van szó, ezért a napszak és a játékban előforduló szereplők helyzetei stb. nélkülünk is folyamatosan változnak, ezért például ha egy esti napszakban jelentkezünk ki, nem biztos, hogy esti napszak lesz, amikor ismét visszalépünk.

3) Kapcsolódó weboldalak

- a Regnum Online hivatalos oldala

Startup Growth Lite is a free theme, contributed to the Drupal Community by More than Themes.